Silvia Mináriková: Dejové postupnosti III. (recenzia)

04. 07. 2022, 11:17

Situácie na obrázkoch sú vystihnuté zrozumiteľne, poučne, v niektorých prípadoch vás ich originalitou nútia pousmiať sa. Metodická príručka je spracovaná prehľadne. Autorka okrem objasnenia, prečo je vývin narácie v detskom veku dôležitý, uvádza v niekoľkých krokoch aj námety na prácu s kartičkami. Oceňujem, že využitie kartičiek nie je jednostranné, ale dajú sa prostredníctvom nich rozvíjať aj pamäťové a kognitívne schopnosti. Materiál je vhodný do logopedických ambulancií, materských škôl, ako aj naprácu s deťmi v domácom prostredí.

  PhDr. Daniela Bittera, klinická logopedička

 

Vďaka novému materiálu Dejové postupnosti 3 si môžu všetky deti – intaktné i deti s narušenou komunikačnou schodnosťou – precvičiť porozumenie a produkciu naratív a tiež logické schopnosti. Ako logopedička veľmi oceňujem  možnosť upraviť náročnosť úlohy: pre menšie deti použijeme z postupnosti len 2 – 3 obrázky a postupne, ako sa budú ich naratívne schopnosti zlepšovať, budeme pridávať ďalšie karty do sekvencie. Autorkou je skúsená klinická logopedička, ktorá vie, čo pomáha deťom prekonať ťažkosti vo vývine rečových a jazykových schopností. Každá karta obsahuje “akurát” veľa informácií - na obrázku nie sú nadbytočné rušivé detaily, ale zároveň obsahuje všetko potrebné, aby dieťa mohlo správne identifikovať poradie daného obrázku v príbehu.

 Mgr. Mária Košútová, logopedička

Logopedické karty vydalo pedagogické vydavateľstvo INFRA Slovakia a nájdete ich TU. Odporúča Slovenská asociácia logopédov.

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Súhlasím
Upraviť nastavenie
Nesúhlasím