Ako využiť Bee-Bot pri aktivitách s deťmi? Metodika na stiahnutie.

28. 02. 2024, 13:34

V dnešnej digitálnej dobe je dôležité, aby deti získali základné povedomie o programovaní a informatike už v ranom veku.

Programovateľné roboty Bee-Bot a Blue-Bot sú skvelou pomôckou na hravý vstup do sveta technológie.

Používanie robotov pomáha rozvíjať logické myslenie, priestorovú predstavivosť či matematické schopnosti. Podporujú tiež kreativitu a vedú k spolupráci medzi deťmi.

Bee-Bot je robot v tvare včielky a  je obľúbeným nástrojom v materských školách po celom svete. Na chrbte má tlačidlá, pomocou ktorých dáva dieťa inštrukcie k pohybu.

Pokročilejšou verziou včielky Bee-Bot je lienka Blue-Bot. Ponúka ďalšie funkcie, ako je možnosť programovania cez USB a Bluetooth. 

Na efektívne využitie robotov Bee-Bot a Blue-Bot v materskej škole odporúčame použiť našu univerzálnu transparentnú podložku s kartami na rôzne témy, ktoré môžete ľubovoľne premiestňovať, a tak upravovať náročnosť aktivít, alebo niektoré kompletné hotové podložky.

Na stiahnutie: Spoznávame zvieratká so včielkou Bee-Bot je metodická príručka, ktorá ponúka učiteľkám materských škôl v praxi osvedčené aktivity, ako sa didaktické karty SPOZNÁVAME ZVIERATKÁ 1, 2 dajú rôznymi spôsobmi využiť pri spoznávaní zvierat prostredníctvom programovateľnej hračky Bee-Bot.

Bezplatne si ju celú môžete stiahnuť TU.

 

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Súhlasím
Upraviť nastavenie
Nesúhlasím