Svetový deň – pohybom k zdraviu

09. 05. 2024, 13:59

Každoročne sa 10. mája oslavuje Svetový deň – pohybom k zdraviu. V tento deň si pripomíname, že pravidelný pohyb je kľúčovým prvkom na udržanie dobrého zdravia a pohody. Pri príležitosti tohto svetového dňa sme si pripravili zľavu 40 % na publikáciu Cvičenia pre deti od autorky Daniely Guzovej. V našej ponuke však nájdete aj množstvo iných materiálov zameraných na pohyb detí.

Pohyb je pre deti nesmierne dôležitý, a to z viacerých dôvodov. Pravidelná fyzická aktivita prispieva k ich zdraviu a správnemu vývoju. Pohyb tiež prináša zlepšenie nálady a celkového psychického stavu, keďže uvoľňuje endorfíny – známe ako „hormóny šťastia“.

Včasná stimulácia detí v predprimárnom období zameraná na pravidelný pohyb môže pomôcť k zlepšeniu alarmujúcich ukazovateľov motorického i somatického vývinu detí. Deti si ani neuvedomujú, že prostredníctvom cvičebných jednotiek zameraných na pohybové činnosti, ako aj komplexne využitých zostáv telesných cvičení, ktoré vedú a prispievajú k správnemu držaniu ich tela, si cvičia vonkajšiu a vnútornú rovnováhu, flexibilitu, trénujú mozog (zdroj: Cvičenia pre deti, Daniela Guzová).

Tipy na podporu pohybu detí:

  • Urobte pohyb zábavným: Vyberte aktivity, ktoré dieťa bavia, ako sú hry na ihrisku, tanec alebo hra s loptou.
  • Buďte vzorom: Ukážte dieťaťu, že aj vy sa venujete fyzickej aktivite, a zapojte sa do činností spolu s ním.
  • Umožnite rôzne aktivity: Podporujte dieťa v skúšaní rôznych druhov športov a pohybových aktivít.
  • Podpora pohybu u detí je dôležitá pre ich zdravý a šťastný život. Pravidelný pohyb má pozitívny vplyv na ich fyzický, psychický a emocionálny vývoj. S vhodnými aktivitami a motiváciou môžu deti objaviť radosť z pohybu a vytvoriť si základ pre zdravý životný štýl v budúcnosti.

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Súhlasím
Upraviť nastavenie
Nesúhlasím