O empatii − stretnutie so škôlkarmi

18. 03. 2024, 11:38

Marec je už od roku 1955 vyhlásený za mesiac knihy a v tomto čase sa realizuje množstvo podujatí, ktoré súvisia s knihami a čítaním. Riaditeľka nášho pedagogického vydavateľstva INFRA Slovakia a súčasne autorka knižky pre deti O Rudkovi so šmatlavým jazýčkom Lucia Senajová Dobrodenková sa stretla s predškolákmi z MŠ Bernolákovo, aby im nielen kúsok z nej prečítala, ale najmä, aby sa spolu rozprávali o tom, že každé dieťa je iné, každé je v niečom jedinečné a aj deti so zdravotnými ťažkosťami túžia po kamarátoch a prijatí.

Deti nielen počúvali príbeh o nehovoriacom chlapcovi, ale sa i podelili s vlastnými postrehmi a na vlastnej koži si vyskúšali, aké to asi je nerozprávať, nevidieť, či mať iný zdravotný problém.

„Atmosféra pochopenia, povzbudenia, podpory, ale aj prekvapenia a tolerancie... Iskrivé momenty radosti, smiechu aj krátke zamyslenia našich detí – rybičiek pred vyjadrením stanoviska. V tomto duchu sa nieslo stretnutie s pani spisovateľkou Luciou Senajovou Dobrodenkovou, ktorá nás veľmi pútavou formou preniesla do sveta Rudka so šmatlavým jazýčkom.“ Adela Vráblová, učiteľka

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Súhlasím
Upraviť nastavenie
Nesúhlasím